Werk maken van museale hoek Limmen

Er moet dit jaar nog werk gemaakt worden van een inrichtingsplan voor de museale hoek in Limmen. De VrijeLijst is bezorgd dat wanneer de uitvoering nog langer op zich laat wachten, de gemeentebijdrage – ruim 74000 euro – zal terugvloeien naar de gemeentekas. De gelden voor de museale hoek zijn 12 jaar geleden gereserveerd bij de fusie van Limmen met Castricum.
Petra Nordholt en Ron de Haan, kandidaten voor De VrijeLijst voor de nieuwe raadsperiode 2014-2018, zijn hierover in gesprek met de Stichting Oud Limmen. Oud Limmen deelt de zorgen van beide raadsleden. Een werkgroep gaat zich deze week buigen over het plan voor een bouwkundige opknapbeurt van de voormalige brandweerkazerne aan de Schoolweg.

 
De VrijeLijst hoopt dat het complex na de restauratie geschikt is voor een culturele programmering en bloembollenmuseum, liefst jaarrond. Die wens heeft ‘buurman’ Oud Limmen ook. De stichting beheert en exploiteert met succes een geheel door 700 donateurs en sponsors in eigendom genomen gemeentemonument.
Het erachter gelegen park Hortus Bulborum trekt op de openstelling gedurende zes weken per jaar tienduizenden bezoekers naar het bijzondere bollenveld in Limmen. In de ernaastgelegen voormalige brandweerkazerne oefende tot voor kort harmonie Excelsior.

 
De VrijeLijst is bezorgd dat Limmen een kans laat liggen om de gelden die destijds zijn gereserveerd, niet worden besteed om Limmen een culturele impuls te geven.
Woordvoerder Ron de Haan: ‘We gaan het onderwerp betrekken bij de actualisatie van de Cultuurnota, waarover het gemeentebestuur aan de raad een toezegging heeft gedaan dat het voor 1 maart 2014 met een Cultuurplatform zou komen. Die belofte heeft de gemeente niet ingelost. Ik weet dat men ermee bezig is en dat de voormalige cultuurcoördinator Robert de Rijke en wethouder Klijnstra van cultuur uit elkaar zijn gegaan zonder dat er een cultuurplatform is geïnstalleerd’.
Petra Nordholt: ‘De bollengeschiedenis van Limmen heeft een culturele injectie nodig’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *