VVD wethouder laat 1 april grap te vroeg uitlekken

De VrijeLijst neemt met een mengeling van verbazing en ongeloof kennis van de aankondiging van VVD wethouder Christel Portegies om 120 recreatiewoningen en een overdekt zwembad te laten bouwen in het Zanderij gebied achter het station NS. Lijstaanvoerder Ron de Haan: ‘Een VVD wethouder die nog niet tot één museumwoning kan tellen voor het Strandvondstenmuseum, maar wel tot 120 voor een multi-national. Dit moet een hele goede 1 april grap zijn die te vroeg is uitgelekt, of het is bij het vertrek van onze VVD wethouder uit Castricum een laatste poging om weggelopen VVD kiezers voor zich terug te winnen.’

De Haan: ‘Mevrouw Portegies heeft kennelijk goed onthouden wat haar partijgenoot minister Zalm deed in 1998, toen de VVD er in de peilingen ook zo slecht voorstond. Hij verscheen op tv. Gemeenten mochten al hun inwoners 100 gulden teruggeven op hun OZB aanslag. Na een paar jaar werd de zalmsnip weer afgeschaft’.

De avond voor de bekendmaking stemde de Gemeenteraad van Castricum in met het initiatiefvoorstel van De VrijeLijst om een breed samengestelde lokale werkgroep een voorstel te laten doen over de (ver)nieuwbouw van een overdekt zwembad voor de inwoners van Castricum. De zwembadvoorziening die er gaat komen mag aan de gemeente jaarlijks ten hoogste 350000 euro gaan kosten.

Ron de Haan: ‘We hebben op het laatste moment zelfs de VVD meegekregen voor dit voorstel. Alleen GDB heeft tegengestemd. Ik heb vandaag contact gehad met de zwembadmanager van De Witte Brug. Hij is de afgelopen maanden niet geïnformeerd over de plannen van het gemeentebestuur. Hij zit er niet mee, hij vindt het zelfs een kans. De formule van een zwembad in een recreatiepark houdt geen rekening met lokale gebruikers en zwemlessen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *