Verleg focus Duinpark Landal naar Camping Bakkum

De VrijeLijst wil dat de gemeente en duinbeheerder PWN Camping Bakkum gaan betrekken bij de mogelijkheden voor de komst van Landal Greenpark naar Castricum aan Zee. Een expertmeeting met brancheorganisatie Recron en kaders van de gemeenteraad kunnen vooraf gaan aan een haalbaarheidsonderzoek, meent lijsttrekker Ron de Haan van De VrijeLijst.

De Haan heeft met mensen in de recreatiesector gesproken en concludeert dat de plannen voor een vakantiepark op de locatie Bakkum uitstekend passen in de visie van de Regio Alkmaar om toeristische accommodaties aan de kust te ‘upgraden’. De Haan: ‘Ik zie geen potentie op de Zanderij. Wel op het terrein van Kennemer Duin Campings. De behoefte, vooral onder ouderen, aan betere faciliteiten neemt toe. Kamperen in een tent en tweedehands caravan is nog even leuk, maar in het nieuwe kamperen dat we over 30 jaar jaarrond willen kunnen doen, zullen overal steeds meer en luxere huisjes staan’.

Volgens De VrijeLijst ligt aan Kennemer Duin Campings en PWN de kans om met Landal een duurzaam, groen en hoogwaardig bungalowpark in de duinen te creëren. Ron de Haan: ‘Het zal de toekomst van Camping Bakkum voor nog eens 100 jaar veiligstellen, en levert dan wél een impuls aan zowel de economie, het leefklimaat en de culturele aantrekkelijkheid van de totale Gemeente Castricum. De infrastructuur is er al, met de Zeeweg en straks ook de aantakking op de A9. Als nieuwe duingemeente kunnen we zelfs een nieuwe gemeentenaam kiezen, waarin de kracht van het verblijfstoerisme tot uitdrukking komt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *