Rust keert terug in Park NoordEnd

Park NoordEnd blijft losloopgebied voor honden. Het besluit om het gebied in te perken is van tafel. Burgemeester Toon Mans mag tot 31 maart gaan bedenken hoe hij de belangen van de gebruikers van het park wil gaan dienen. Twee lange debatten en maanden van onzekerheid gingen vooraf aan het verlossende besluit van de gemeenteraad dat vanavond laat viel. Alle politieke partijen in Castricum vonden elkaar in een gezamenlijke opdracht aan het gemeentebestuur. ‘Ik ben blij voor de bewoners en trots op de partij die ik mag vertegenwoordigen’, zegt lijsttrekker Ron de Haan van De VrijeLijst in een reactie op het geweldige resultaat. ‘De scherpe analyse van raadslid Petra Nordholt heeft vanavond de doorslag gegeven’.

Volgens Nordholt moet de bestuurder ervoor zorgen dat een losloopgebied wordt ingericht en beleefd naar de richtlijnen die de bestuurder zelf heeft gesteld’.
Het raadsbesluit zorgt ervoor dat van het ene op het andere moment meer dan 150 bezwaren van bewoners van NoordEnd ongedaan kunnen worden gemaakt.Park NoordEnd blijft losloopgebied en het gemeentebestuur mag voor 31 maart een oplossing aan de gemeenteraad presenteren. Openbaar, en dus voor iedereen inzichtelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *