Ron de Haan wethouder in Wijdemeren

Het ‘ei’ is gelegd: de selectiecommissie van De Lokale Partij, de grootste gemeenteraadsfractie in de gemeente Wijdemeren (bij Hilversum), draagt ons gemeenteraadslid en ex-wethouder Ron de Haan voor als wethouder voor het college van B en W in Wijdemeren (zes dorpen, waaronder Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg). Met Ron is het college in Wijdemeren weer compleet, nadat een wethouder zich om gezondheidsredenen had teruggetrokken. De benoeming is aangekondigd voor de raadsvergadering in Loosdrecht op donderdag 13 april. De portefeuilleverdeling is nog niet bekend, maar de verwachting is dat Ron zich gaat toeleggen op Ruimtelijke Ordening, Participatie, Onderwijs en Erfgoed.

In de gemeenteraad van Castricum komt de plaats die Ron achterlaat toe aan Tim de Heer. Tim komt hiermee na 11 maanden terug in de gemeenteraad, nadat hij eerder ook al raadslid voor De VrijeLijst was geweest in de periode 2018-2022. De VrijeLijst is tot 2026 met drie raadsleden in de gemeenteraad van Castricum de grootste oppositiepartij. Ondanks de stemmenwinst in 2022 (en het bemachtigen van de 3e raadszetel) kwam medio vorig jaar een coalitie tot stand zonder De VrijeLijst. De drie raadsbankjes worden naast Tim bezet door Bärbel Böhling en Paulien Zwikker.

Ron was in de vorige raadsperiode als wethouder in Castricum de grondlegger van een Raadsprogramma dat ervoor zorgde dat voor het eerst in 12 jaar in Castricum geen wethouders werden weggestuurd en waarin Ron met twee collegebestuurders Paul Slettenhaar en Falgun Binnendijk (waar op grond van het inwonertal drie zou zijn toegestaan) de periode van vier jaar volmaakten. Een hele serie dossiers kon worden opgebouwd en klaargelegd voor de volgende bestuursperiode, zoals plannen met het strandplateau en strandafgang, de bouw van scholen en een (eenvoudig) zwembad , cultuur en onderwijs en zorg aan kinderen die tijdelijk gesloten worden geplaatst.

Daarvoor was Ron al 14 jaar raadslid voor onze lokale partij De VrijeLijst. ‘Ik ga de mensen en het fantastische werk dat we hier met elkaar deden en doen natuurlijk geweldig missen. Daarbij is het overlijden van m’n vriend en commissielid René Hoogland ook een klap die niemand zag aankomen. Maar de club gaat door. Dat zou René ook willen. De VrijeLijst is sterk en volwassen geworden en heeft een prachtig team. Mij wacht een warm welkom in Wijdemeren. De gemeente staat er voor de ingewikkelde opgave om de prachtige waterrijke dorpsgemeenschappen te behouden, kansen te benutten en samen met inwoners en ondernemers oplossingen te vinden voor de penibele financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt. In de gesprekken die ik heb gehad voel ik een klik en een mooie opgave, een warm welkom. Heel eervol om voor de zes dorpen in Wijdemeren aan de slag te gaan’. De Lokale Partij is met acht van de 19 raadszetels een grote fractie in Wijdemeren. “De bestuursstijl van Ron past bij onze partij en de gemeenteraad”, aldus een woordvoerder. “En Ron heeft een goed netwerk in de Provincie Noord-Holland”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *