PETRA NORDHOLT EN PETER VERDUIN GAAN LOKAAL

PvdA-raadsleden Petra Nordholt (47) en Peter Verduin (52) gaan hun politieke loopbaan in Castricum voortzetten bij de lokale partij De VrijeLijst. Nordholt en Verduin, beiden over een periode van jaren in verschillende functies belangrijk voor de PvdA, zijn vanavond door de ledenvergadering van De VrijeLijst respectievelijk op plaats twee en drie van de kieslijst geplaatst. Ron de Haan gaat als lijsttrekker de verkiezingen in.

De VrijeLijst wil met Verduin en Nordholt groeien naar een brede lokale sociale partij. Nordholt heeft vooral in Limmen een grote aanhang en is in het dagelijks leven interim personeelsadviseur en recruiter voor werkgevers in de regio. Ze is gevraagd om voor de partij een sturende en stuwende rol te nemen.

Ruimtelijke ordeningspecialist en milieudeskundige Verduin, die als PvdA’er in zijn woonplaats Akersloot ook bekend staat als ‘Peter voor de Akersloters’, gaat zijn kennis over wonen, verkeer, het landelijk gebied en milieu inzetten.

‘Alle politiek is lokaal’, verklaren Nordholt en Verduin hun overstap naar de lokale politiek. ‘Lokaal leiderschap wordt steeds belangrijker, nu de landelijke overheid steeds meer taken aan gemeenten overdoet. De VrijeLijst voelt heel goed aan wat de belangrijkste opdracht aan ons is: snap wat er lokaal leeft, bij de mensen in je dorp, in de buurt. Recht doen aan mensen, aan hun alledaagse verlangens of verzuchtingen. Dat is de essentie van lokale politiek. Ron (De Haan, red.) brengt al jaren een heel eigen geluid in de gemeenteraad, dat andere partijen prikkelt en stimuleert. Vanaf nu gaan we het samen doen’.

De lijstaanvoerder zegt blij en trots te zijn dat zijn partij met zo’n sterke formatie aan de verkiezingen mag gaan deelnemen. ‘Ik heb vorig jaar even getwijfeld of ik wel door moest gaan. We hebben veel gepraat, het zijn enorm drukke maanden geweest, maar kijk eens wat een resultaat. Petra en Peter komen op het goede moment en krijgen bij ons alle ruimte om hun kennis en talenten in te passen’.

Op de bijzondere ledenvergadering in het Strandvondstenmuseum werden Nordholt en Verduin begroet met applaus. Verkiesbaar voor de gemeenteraad zijn ook Marian Bleijendaal, in 2005 bij de oprichting van De VrijeLijst betrokken en raadslid van 2006-2010, en voormalig ambtenaar sociale dienst en wonen Tino Klein. Nieuwkomer in de top van de lijst is Jan Niemeijer, bestuurslid van Stichting Welzijn en deskundig op het gebied van Zorg en Welzijn, Sociaal Domein en Decentralisaties.

De positie van lijstduwer gaf de vergadering aan de Castricummer Henk Hommes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *