Reactie op Nieuwsblad voor Castricum

De redactie van het Nieuwsblad voor Castricum vindt op de site dichtbij.nl dat De VrijeLijst als partij die voor toeristische initiatieven staat ‘een opmerkelijke draai’ maakt door de plannen voor 200 vakantiebungalows op de Zanderij af te wijzen. Van een draai is natuurlijk geen sprake. Op dichtbij.nl, en dus ook op deze plek, reageren wij vanavond als volgt:

“Nou en of De Vrijelijst positief staat tegenover toerisme. We zijn de pioniers van het doorbreken van het taboe op het slapen in een strandhuisje, en we zijn voor het uitbreiden van boerencampings en voor jaarrondexploitatie van kampeerterreinen’.

‘Maar het ontwikkelen van een toeristisch beleid dat goed is voor Castricum (bijvoorbeeld met kunst en cultuuruitingen) is iets anders dan de gemeente verkopen aan projectontwikkelaars die onze buitengebieden willen volbouwen met parkplannen voor expats en voor zakelijke bewoning, zonder dat de gemeente met haar bewoners (en met haar ondernemers, en met PWN) ook maar het begin gemaakt heeft van een visie op wat ze nu werkelijk naar de toekomst met de gemeente wil’.

‘Een toeristische ontwikkeling begint voor De VrijeLijst van binnenuit, verdedigd door de bestuurders van het dorp, niet door aan de randen van de gemeente een paar borden Heerlykhyd op te hangen, en daarna vier jaarrond strandpaviljoens (in plaats van twee) toe te moeten staan doordat de bestuurder niet goed heeft opgelet, en waardoor er ook op de plaats van Strand10 een Hotel met 12 kamers gaat verrijzen waar eigenlijk een Bed&Breakfast (en dus met maximaal 6 kamers) was voorzien’.

‘De VrijeLijst heeft een afkeer van visieloosheid en aan behoeften die snel bevredigd moeten worden. Samen met de Kadernota Strand op het strand en voor het buitengebied zijn dit allemaal dossiers waar De VrijeLijst, overigens samen met de PvdA, heeft tegengestemd, en tegen zal blijven stemmen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *