Landal bezorgt Castricum een onherstelbaar litteken

‘Een bestuurlijke blunder van formaat, die aan Castricum een onherstelbaar litteken zal bezorgen’, typeert ons raadslid Ron de Haan de keuze van de Gemeenteraad om onderzoek te doen naar een Landal bungalowpark achter station NS. (Verkiezings)Beloften maken schuld. De PvdA heeft haar wethouder in het pas aangetreden college van B en W beschermd en is gezwicht voor de druk van CK&G, VVD en D66.

VrijeLijst raadslid Ron de Haan ‘doe het niet, verleg het onderzoek naar meer geschikte locaties zoals Camping Bakkum’ ving bot, ondanks de steun van CDA collega Fer Wilms en de fracties van GroenLinks en SP. Met een ‘laat de markt zijn werk doen’ (VVD) en ‘Landal is goed voor de lokale ondernemers’ (CK&G) werden de pleidooien van De VrijeLijst opzij gezet.

Het weekend na het raadsbesluit bezocht Ron in Noordwijkerhout het Landalpark (120 huisjes) dat zich op een bollenveld in de duinrand bevindt en in aard en omvang een kopie is van hetgeen Castricum te wachten staat. Op een bord staan de huisjes te koop voor 110.000 euro, de 6-persoons iets duurder, het receptiegebouw was gesloten en de huisjes nagenoeg leeg. Een eenvoudige rekensom leert dat Landal met de huisjesverkoop een slordige 15 miljoen euro opstrijkt en Noordwijkerhout het nakijken geeft.

2014-09-20 17.17.31landalnoordwijkerhout1a2014-09-20 17.14.27akopie2014-09-20 17.19.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *