“Beverwijk heeft het goed begrepen. Een welstandsvrije gemeente met minder regels bevordert de doorstroom op de lokale huizenmarkt, en houdt voorzieningen in stand. De overheid moet mensen laten doen wat ze zelf willen, en beter kunnen”.

Een welstandsvrij Castricum is een van de speerpuntenprogramma, waarmee we gaan deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in 2014. In het Strandvondstenmuseum van Castricum begint onze lijsttrekker Ron de Haan zondag 17 november aan het eerste van een serie dorpsgesprekken, waarmee hij op weg naar de verkiezingen op 19 maart 2014 aan burgers vraagt om hem te helpen.

Ron: “We beschermen onze monumenten, we hebben Bestemmingsplannen en de wetgever beschermt ons met het Bouwbesluit dat we geen al te gekke dingen doen. Dat is genoeg. Een welstandsvrij Castricum werkt kostenbesparend, voor de gemeentekas tot wel meer dan 100000 euro per jaar. Ik organiseer voor dat geld liever een lokale huizen- en banenmarkt. Laten we nadenken over de meer dan 600 huizen die in onze gemeente te koop staan, in plaats van dat we in opdracht van de provincie onze weilanden tussen Limmen en Heiloo met nog eens 2100 nieuwe huizen in dezelfde prijscategorie gaan volbouwen. De politieke discussie in onze gemeente moet weer gaan over buurtzorg, veiligheid en zwemles”.

“Lokale politiek is voor mij wat we dichtbij voor elkaar kunnen doen, over wat mensen in buurten en wijken willen, en nodig hebben. De bestuurlijke aandacht moet van Ruimtelijke Ordening naar Welzijn en Zorg. Gemeenten zijn jarenlang de speelbal geweest van provinciebestuurders, die ons eerst veel valse beloften hebben gedaan, en vervolgens vooral hun wil hebben opgelegd. Het kan niet zo zijn dat de provincie een reusachtig archeologisch centrum achter het station van Castricum neerzet, en dat 100 meter verderop ons lokale Strandvondstenmuseum staat weg te kwijnen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *