De VrijeLijst wil soepeler parkeerregime centrumbewoners

 

Nu het college van B en W er niet in is geslaagd om de parkeerregels in Castricum centrum nog voor de verkiezingen door de raad te laten vaststellen, wil De VrijeLijst dat de regels ten gunste van de centrumbewoners worden gewijzigd. In straten die zijn aangewezen als blauwe zone moeten bewoners een parkeerontheffing voor een auto krijgen, óók als zij of op hun eigen erf kunnen parkeren. Bewoners die die gelegenheid niet hebben moeten per woonadres een vergunning voor twee auto’s kunnen vragen.

In zijn parkeerbeleid stellen B en W voor ontheffingen aan bewoners die beschikken over een inrit te weigeren. Ook aan bewoners van appartementen, waarbij niet openbare parkeerplaatsen zijn aangebracht, wordt een vergunning geweigerd.

De VrijeLijstaanvoerder Ron de Haan: ‘Ik wil eerst een centrumvisie ontwikkelen die blauwe zones tot diep in het dorp noodzakelijk maken. Ik verzet me tegen de gedachte om onze centrumbewoners zonder gemeentevisie of diepere gedachte te pesten door ze te trakteren op een blauwe streep, en ze vervolgens de aanblik van een lege straat te geven, terwijl hun auto ergens anders midden in het dorp voor de deur van iemand anders staat’.

De Haan is verteld dat het parkeerbeleid in Castricum ‘op de rol’ staat voor april. ‘Ik moet dat nog maar zien gebeuren, maar we zullen er direct scherp op inschieten’.

Het parkeerregime in Castricum is doorgeschoten, oordeelt De VrijeLijst. ‘Ik ken bewoners bij wie een ontheffingsverzoek is afgewezen, en die wel 142 euro legeskosten in rekening zijn gebracht die zij niet terugkrijgen’

De VrijeLijst vindt het slordig dat de nieuwe beleidsregels maanden geleden al wel door het college van B en W zijn vastgesteld, maar sindsdien ‘op de plank’ blijven liggen. De Haan: ‘Sinds een bewonersgroep in het dorp is opgestaan tegen het parkeerregime, is wethouder Meijer teruggekomen op zijn besluit om nóg meer straten in de blauwe zone te betrekken. Sindsdien gebeurt er al maanden niets meer. Intussen worden de bewoners niet bediend’.

Eén reactie

  1. Het parkeerbeleid is doorgeschoten ten koste van de bewoners.
    Geef iedereen die dat wil een tweede parkeervergunning, want anders verplaatst het parkeerprobleem zich steeds naar de volgende straat en als eindresultaat is heel Castricum één blauwe zone en moet je de tweede auto in Limmen parkeren 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *