De nationale Molendag zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 was aanleiding voor de fractie van de VrijeLijst om op excursie te gaan. Dat hebben we op de fiets en samen met de fietsersbond gedaan. Als lokale partij zetten we ons in voor behoud en de versterking van het mooie landschap en de cultuurhistorie. En, hoe kun je het beter beleven dan op de fiets? Want, ook dat is een van de pijlers van De VrijeLijst – een goed uitgebouwd fietsnetwerk voor de regio.

Uniek landschap

Vanuit Castricum richting Akersloot en verder naar Limmen en terug fiets je door een uniek weidevogel leefgebied. Een prachtig landschap met een indrukwekkende natuur waar wij als lokale partij ons blijvend voor gaan inzetten om te behouden en te versterken. Dat hebben we gedaan bij de Regionale Energiestrategie en dat hebben we gedaan en blijven we doen bij bouwplannen die het buitengebied aantasten. Hoe belangrijk dat is was tijdens onze tocht goed te zien. De natuur is kwetsbaar geworden met alle belangen die er spelen.

Molen Akersloot en Limmen bezocht

De Nationale Molendag wordt jaarlijks gevierd in het tweede weekend van mei. Wind- en watermolens in heel Nederland openen dan hun deuren voor het publiek. De VrijeLijst bezocht korenmolen De Oude Knegt in Akersloot en molen De Mol in Limmen. Wat een fascinerend werk wordt er verricht door tal van vrijwilligers. Hulde en dank aan alle mensen die zich inzetten voor het behoud en het levendig houden van dit stukje Hollandse geschiedenis!

Fietsnetwerk

Fietsend door het landschap hebben we de plannen en aandachtspunten van de fietsersbond kunnen bespreken. Hoe maken we Alkmaar en Haarlem goed bereikbaar voor fietsers? Wat zijn de aandachtspunten voor recreatief fietsen en wat is er nodig om ook woon-werkverkeer met de fiets aantrekkelijk te maken? We zijn weer goed bijgepraat en kunnen ons in de gemeenteraad inzetten voor het versterken van een goed fietsnetwerk zoals met onze eerdere motie fietsaansluiting station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *