Castricum en Uitgeest gaan samen de boot in

 

CASTRICUM – De bestuurders van de gemeenten Castricum en Uitgeest gaan zaterdag samen een vaartocht maken over het Uitgeester- en Alkmaardermeer. Dit op initiatief van raadslid Ron de Haan (VrijeLijst).

Het idee begon als grap. “Jan Sander van recreatiebedrijf ’t Hoorntje daagde mij op het ondernemerscongres uit om Uitgeest mee de boot in te nemen” verklaart De Haan. “Als me dat zou lukken, dan zou hij z’n boot inzetten en een verhaal gaan vertellen. Tja, dat moet je mij vragen.”

Zaterdag om 10.00 uur vertrekt de boot vanaf ’t Hoorntje in Akersloot. Van Uitgeest gaan nagenoeg de gehele raad, de wethouders en de waarnemend burgemeester mee. In Castricum wordt donderdagavond tijdens de gemeenteraad duidelijk wie er meegaan.

Uitgeest moet binnenkort beslissen met wie ze wil gaan samenwerken of fuseren: Heemskerk of Castricum. De Haan: “Ik wil dat Uitgeest en Castricum met elkaar serieus naar de mogelijkheden van samenwerking en fusie kijken, onze gemeenten delen het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en hebben veel gemeenschappelijke belangen, zoals de bescherming van de groene long tussen onze beide gemeenten. We kunnen elkaar zaterdag beter leren kennen, elkaar informeren over kenmerken en karakteristieken van onze gemeenten. En samenwerken moet ergens beginnen. Daarbij helpt het om niet alleen de cijfers en letters te kennen, maar ook om te onderzoeken of er een klik is. Daarvoor is lokale politiek vind ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *