Burgemeester geeft eigen uitleg aan motie losloopgebied NoordEnd

Een week na de verkiezingen ploft het Nieuwsblad voor Castricum op de deurmat. Geen aardverschuiving. De coalitiepartijen vinden dat ze het goed hebben gedaan. Complimenten worden breed uitgemeten. Terug in de realiteit van de dag lezen we waar de prestaties ons brengen: het bestuur van de Culturele Manifestatie besluit het belangrijke culturele evenement bij gebrek aan steun van de gemeente op te doeken. Een paar pagina’s verder lezen we de uitleg die het gemeentebestuur geeft aan de opdracht die de gemeenteraad aan B en W op 20 februari aangaande het hondenlosloopgebied NoordEnd heeft gegeven.

(..) ‘De gemeenteraad heeft het college opgedragen om uiterlijk 31 maart een oplossing te vinden die zoveel mogelijk recht doet aan de in het geding zijnde belangen. Deze opdracht wordt, in overleg met diverse vertegenwoordigers van belanghebbenden, uitgevoerd’.

De raadsmotie geeft  echter een heel andere opdracht aan de burgemeester. De raad heeft op 20 februari besloten het college op te dragen: Aan de raad uiterlijk 31 maart 2014 een oplossing voor losloopgebied Noord-End te presenteren die recht doet aan de belangen van de gebruikers.

Door recht te willen doen aan belangen die in het geding zijn (tussen wie en van wie en met wie?) geeft de burgemeester in de beleving van De VrijeLijst zichzelf en dus de gemeente opnieuw en weer alle ruimte om verantwoordelijkheid weg te halen bij de overheid, door deze af te wentelen op belangen die in het geding zijn. Welk geding? De VrijeLijst is en blijft van mening dat het eerst !!! de verantwoordelijkheid (van de gemeente) is om een losloopgebied in te richten en te handhaven, waarvoor het 30 jaar geleden is benoemd. Vervolgens doe je daarmee recht aan de belangen van de gebruikers. Dat is waartoe de gemeenteraad op 20 februari heeft besloten. Niks meer, niks minder. De VrijeLijst zal hier bij de behandeling van de presentatie in de raad stevig op inzetten.

Eén reactie

  1. Dus mag de gemeenteraad de burgemeester wederom op zijn vinger tikken, alleen nu wat harder. Als ie dan weer niet luistert wordt het tijd om op te stappen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *