Betere bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers!

Op initiatief van de VrijeLijst heeft de raad een motie aangenomen voor een verbetering van de fietsroute en voetpad tussen Beverwijkerstraatweg en het station. Op dit moment moet er nog over het parkeerterrein worden gefietst en gelopen. Op initiatief van de VrijeLijst wordt er toekomstig een fietspad met voetpad toegevoegd tussen het parkeerterrein en de woningbouwlocatie Puikman (daar waar nu de containerwoningen staan). Wie het stukje wel eens heeft gefietst zal zich hebben afgevraagd wie dat ooit heeft bedacht: als fietser en voetganger moet je vanuit de Beverwijkerstraatweg over het met dikke keien geplaveide parkeerterrein rich&ng sta&on fietsen of lopen. Achter de soms uitstekende auto’s langs is dat geen plezierige en ook zeker geen veilige route. Gelukkig komt hier nu verandering in. De motie van de VrijeLijst, PvdA en D66 is door een meerderheid van de raad aangenomen. Alleen VVD, GroenLinks en CDA waren tegen. 

(Foto Fietserbond)
(Foto Fietserbond)

De fietsersbond ondersteunt dit initiatief. Lees hun uitgebreide bijdrage hierover: Extra fietspad voor betere bereikbaarheid! – Fietsersbond Castricum

Met de plannen van de woningbouwlocatie Puikman was hier eerder geen rekening gehouden. Het college ging ervan uit dat fietsers om gingen rijden via de weg langs het Vitesse terrein. Dat is echter een veel langere route en tijdens de spits zeker niet prettig met alle auto’s die zich van en naar het sta&on haasten. 

Hierbij een schets van de mogelijke inpassing. De route (in rood) kan worden toegevoegd aan de zijkant woningbouwlocatie Puikman over het parkeerterrein richting Kramersweg. Hierbij gaan geen parkeerplaatsen verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *